Voor een info/intake gesprek heeft u geen afspraak nodig. Dit gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.
Tattoo verwijdering dmv laser
De beste en veiligste methode om tattoo’s te verwijderen is door middel van lasertherapie. Een tattoo bestaat uit inktdeeltjes die ingekapseld zitten in de huid. Een laser vuurt intense, korte lichtflitsen af op de tattoo. Hierdoor warmen de inktpigmenten van de tattoo op, waardoor de kapsels openbreken. De inkt brokkelt uit elkaar in minuscule deeltjes die door het afweersysteem van het eigen lichaam worden afgevoerd. Het omliggende weefsel blijft onaangetast.
Type laser
Wij gebruiken voor deze behandeling het apparaat dat als beste bekend staat op het gebied van tattoo verwijdering: de Q-switched ND Yag Laser. De pulsen van dit type laser hebben langere golflengtes en kunnen daardoor makkelijker de dieper gelegen inktpigmenten bereiken. De Q-switched ND YAG laser werkt met drie verschillende golflengtes wat ons toelaat ook blauw en groen te verwijderen, dit in tegenstelling tot de oudere toestellen met slechts twee golflengtes waardoor delen van de tattoo blijven staan.
Aantal behandelingen
Laser werkt op alle huidtypes. Het is doorgaans zo dat een donkere huid meer behandelingen nodig zal hebben dan een lichtere huid. We gebruiken de Kirby-Desai schaal om een inschatting te maken hoeveel behandelingen er nodig zijn om de tattoo te verwijderen. De schaal kijkt naar 6 eigenschappen: huidtype, locatie, inkt kleur, hoeveelheid inkt, aantal inkt lagen en littekenweefsel.
Het aantal behandelingen varieert van 2 tot 10 of meer behandelingen, tussen de behandelingen zitten gemiddeld een achttal weken. Korter heeft absoluut geen enkele zin jouw tattoo gaat er niet sneller van weg. Je lichaam moet de inktdeeltjes zelf opruimen, dat heeft tijd nodig en dat proces laat zich niet haasten. Daarbij komt dat een behandeling zomaar een jaar lang doorwerkt. Dus hoe langer je je lichaam de tijd geeft om de inkt deeltjes af te voeren, hoe meer resultaat je van de behandeling hebt en des te minder behandelingen heb je nodig. Wij bepalen wanneer je er langer dan 8 weken tussen moet laten.
Kostprijs
De kostprijs hangt af van het aantal behandelingen en de grootte en plaats van de tattoo. Richtprijzen kan u hier vinden.
Kunnen alle kleuren worden verwijderd
Ja, buiten wit kunnen doorgaans alle kleuren worden verwijderd, maar dit resulteert in een groot aantal extra behandelingen. De kleuren zwart en rood zijn het makkelijkst te verwijderen. Lichte kleuren als geel, blauw en groen zijn het moeilijkst om te verwijderen, en vragen dan ook een groot aantal meer behandelingen. Tattoo’s met witte inkt geven vaak niet het gewenste resultaat, witte inkt kan gaan oxideren waardoor er een eischelp achtige kleur achterblijft die niet meer te verwijderen is. Vraag zeker na of er met witte inkt gewerkt werd aan uw tattoo, want het wit is dikwijls niet meer zichtbaar, terwijl het er wel degelijk zit.
Zal mijn hele tattoo meteen weg zijn
Na iedere behandeling zal de tattoo vervagen. Meestal zal er uiteindelijk niets tot weinig zichtbaar zijn van de tattoo. Tijdens de behandeling ontstaat er een wit laagje op de tattoo. Dit tijdelijke effect wordt laser snow genoemd, deze reactie verdwijnt na een twintigtal minuten. Als de laser snow weggetrokken is, zal de tattoo er nog net hetzelfde uitzien als voor de laser sessie, alleen is de tattoo nu rood en gezwollen. Uw lichaam gaat dan beginnen met het afbreken van de inktdeeltjes, wat een proces van weken is. Hou er dus rekening mee dat het uiteindelijke resultaat niet meteen zichtbaar is.
Krijg ik een litteken van laser
In principe niet. Het is aangeraden de nazorg instructies nauwgezet te volgen. Als de huid al beschadigd is en er al een litteken zit zal dit zichtbaar worden. Lasers kunnen geen littekens verwijderen. Je kan witte plekjes krijgen na het laseren, deze trekken doorgaans volledig weg. De ene huid herstelt sneller dan de andere, bij de meesten zijn de plekjes al na 3 maand verdwenen, bij anderen kan het jaren duren. Sommige mensen met een donkerdere huid houden na een wondje soms een donker plekje over. Als dat het geval is, is de kans ook groot dat je na het laseren ook donkere vlekjes overhoudt. In uitzonderlijke gevallen treedt er een grijs/blauwe waas op rondom de tattoo, dit zijn kapotgeschoten inktdeeltjes, deze waas verdwijnt uiteindelijk ook vanzelf met de loop der tijd.
Doet laser pijn en nazorg
De behandeling is niet pijnloos, maar wel goed te verdragen. De meeste mensen geven aan dat het voelt alsof er met een elastiekje tegen de huid aan wordt geschoten. Direct na de behandeling is de huid gezwollen en rood. Tot een paar dagen na de behandeling kan de huid roder en droger staan. Goed hydrateren met een huidherstellende zalf kan de huid kalmeren en infecties tegen gaan. Moesten er blaasjes ontstaan is het aangeraden om de blaasjes dicht te laten en uit te laten drogen. Gaan ze toch open, is het aangeraden om steriel af te dekken met een gaasje om infectiegevaar tegen te gaan. Meer nazorg info kan u hier vinden.
Advies voor de behandeling
Het is aangereden weken voorafgaand de behandeling niet in de zon te zitten of onder de zonnebank te gaan. In geval van een antibiotica / penicilline kuur kan u pas weken nadat deze behandeling is gestopt, beginnen met het weg laten laseren.
De tattoo moet ook minimaal 6 maanden oud zijn voordat deze veilig verwijderd kan worden.
Bescherming tegen de zon
Tijdens de behandeling wordt de huid aan een grote hoeveelheid licht blootgesteld. 2 weken na de behandeling mag er niet in de zon gezeten worden of onder de zonnebank gegaan worden. Na deze 2 weken is het aangeraden om een sunblock te blijven gebruiken.